Zonnepanelen

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/huurwoni/public_html/klimaatgids.nl/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/huurwoni/public_html/klimaatgids.nl/includes/common.inc).

Steeds meer Nederlanders nemen zonnepanelen. In Nederland is bovendien voldoende zonlicht aanwezig om meer energie op te kunnen wekken dan je eigen energieverbruik, waardoor het zelfs mogelijk is om geld te verdienen met zonnepanelen.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen zonlicht opvangen en dit omzetten in elektriciteit. In Nederland is voldoende zonlicht aanwezig om zelf energie op te kunnen wekken. Door ook gebruik te maken van een zonneboiler kan nog meer energie uit de zon worden gehaald. Steeds meer energieleveranciers nemen ook energie af van partijen die kleinschalig energie opwekken. Hierdoor is het mogelijk om geld te verdienen door energie op te wekken met zonnepanelen.

 

Lees verder ›


Zonnepanelen en salderen

Als je energie opwekt met zonnepanelen, krijg je met 'salderen' te maken. Salderen houdt in dat je energieleverancier de jaarlijkse opbrengst van jouw zonnepanelen verrekent met je jaarlijkse stroomverbruik.

 

Lees verder ›


Rendement zonnepanelen berekenen

Het rendement van zonnepanelen is een van de belangrijkste factoren om te kunnen bepalen of de aanschaf van zonnepanelen financieel gezien een goede investering is. Er zijn op internet veel hulpmiddelen te vinden om snel een indicatie van het rendement van zonnepanelen op jouw dak te kunnen achterhalen. Toch is het ook verstandig om ook zelf leren hoe je een goede berekening maakt.

 

Lees verder ›


Terugleververgoedingen per energieleverancier

Belangrijke actiepunten. Om optimaal te kunnen profiteren van de door jou opgewekte stroom dien je meestal de volgende actiepunten uit te voeren. Je aanmelden op www.energieleveren.nl. Je dient een elektriciteitsmeter te hebben die teruglevering registreert (deze kun je aanvragen bij de netbeheerder).

 

Lees verder ›


Subsidies op zonnepanelen

Vanaf augustus 2013 is het niet meer mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanleg van zonnepanelen. Wij houden de ontwikkelingen betreffende subsidies in de gaten en zullen het hier kenbaar maken zodra er weer subsidies voor de aanleg van zonnepanelen beschikbaar komen.

 

Lees verder ›