Informatie over zonnepanelen

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen zonlicht opvangen en dit omzetten in elektriciteit. In Nederland is voldoende zonlicht aanwezig om zelf energie op te kunnen wekken. Door ook gebruik te maken van een zonneboiler kan nog meer energie uit de zon worden gehaald. Steeds meer energieleveranciers nemen ook energie af van partijen die kleinschalig energie opwekken. Hierdoor is het mogelijk om geld te verdienen door energie op te wekken met zonnepanelen.

 

Lees verder ›


Saldering en terugleververgoedingen per leverancier

Belangrijke actiepunten. Om optimaal te kunnen profiteren van de door jou opgewekte stroom dien je meestal de volgende actiepunten uit te voeren. Je aanmelden op www.energieleveren.nl. Je dient een elektriciteitsmeter te hebben die teruglevering registreert (deze kun je aanvragen bij de netbeheerder).

 

Lees verder ›


Subsidies op zonnepanelen

Vanaf augustus 2013 is het niet meer mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanleg van zonnepanelen. Wij houden de ontwikkelingen betreffende subsidies in de gaten en zullen het hier kenbaar maken zodra er weer subsidies voor de aanleg van zonnepanelen beschikbaar komen.

 

Lees verder ›