Informatie over energie

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/huurwoni/public_html/klimaatgids.nl/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/huurwoni/public_html/klimaatgids.nl/includes/common.inc).

Informatie over duurzame energie

Vanwege het besef dat veel energiebronnen niet eeuwig beschikbaar zullen blijven en doordat we ons steeds bewuster worden van de milieuschade die we veroorzaken met onze westerse levensstijl, wordt er steeds meer geïnvesteerd in het vinden van nieuwe duurzame energiebronnen.
Op deze pagina vind je informatie over duurzame energieopwekking, niet-duurzame energieopwekkeing en diverse vormen van duurzame energieopwekking.

 

Lees verder ›


Informatie over niet-duurzame energie

Er zijn diverse soorten niet-duurzame energie. Over het algemeen kunnen we onderscheid maken tussen energie die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen en kernenergie.
Fossiele brandstoffen zijn brandstoffen die via een langdurig natuurlijk proces zijn ontstaan uit dode organismen. Kernenergie is energie die wordt opgewekt met behulp van kernreactoren.

 

Lees verder ›


Groene stroom of grijze stroom?

Als je de stroom uit je stopcontact zou (laten) onderzoeken, is niet te ontdekken of je groene stroom of grijze stroom gebruikt. Er zit dus geen verschil in het eindproduct dat je afneemt. Het verschil hem in de wijze waarop de elektriciteit is opgewekt. Groene stroom wordt gecertificeerd aan de hand van een garantie van oorsprong. Dit is een bewijs dat de energie op duurzame wijze is opgewekt.

 

Lees verder ›


Energie en de toekomst

De toekomst is niet precies te voorspellen, maar het is ook niet geheel op toeval gebaseerd. Dit maakt het interessant om toch alvast te kijken naar mogelijke scenario’s voor energievoorziening in de toekomst. Op dit moment is het nog stukken duurder om duurzame (groene) energie te produceren dan dat het is om grijze energie te produceren.

 

Lees verder ›