Oxxio maakt energie-app voor Apple Watch

Energiebedrijf Oxxio integreert als eerste haar app met de Apple Watch. De energieleverancier kwam eerder al met een vernieuwde app die werkt met de HomeKit van Apple. Nu kunnen consumenten ook gebruikmaken van de app op de Apple Watch.

Eerste energieaanbieder op wearable-markt

Oxxio is met de ondersteuning voor de Apple Watch de eerste energieaanbieder die een stap zet op de markt voor wearables. Volgens het energiebedrijf kunnen Oxxio-klanten met een slimme meter hun energieverbruik nog gemakkelijker in de gaten houden.

Als het verbruik hoger is dan het termijnbedrag, kunnen consumenten een push-notificatie krijgen. Op die manier hebben klanten altijd en overal grip op hun energiekosten, stelt het bedrijf. Deze stap van Oxxio past goed bij hun nieuwe Appic-strategie.

Van energieleverancier naar energiecoach
Steeds meer energiebedrijven bieden een applicatie aan waarbij consumenten hun energieverbruik in de gaten kunnen houden. Ze willen de overstap maken van energieleverancier, naar energiecoach.

Volgens Joos Luteijn van Oxxio is de integratie met de Apple Watch logisch: “Voor ons is dit een volgende stap in de overgang van energieleverancier naar energiecoach.” De trend van energie-apps gaat samen met de inzet van slimme meters.

Slimme meters
Uiteindelijk krijgt ieder huishouden straks een slimme meter aangeboden. Het is niet verplicht de meter af te nemen. Een slimme meter maakt het voor energiebedrijven eenvoudiger om in te spelen op vraag en aanbod.

Voor consumenten zorgt het voor een beter inzicht in het energieverbruik. Zo valt er te zien welke apparaten ongemerkt veel energie verbruiken. Op die manier valt de energierekening ook te verlagen.

Inzichtelijk
Aanbieders van energie willen klanten beter op de hoogte stellen van hun energiekosten en informeren over hoe ze efficiënter met energie omgaan. Essent heeft Nest en de E-thermostaat, NLE biedt Anna aan, bij Eneco hangt Toon aan de muur en klanten van E.ON kunnen gebruikmaken van de EnergieAssistent.

De applicatie van Oxxio is niet uitsluitend voor klanten van het energiebedrijf. Ook consumenten die energie afnemen bij een andere aanbieder kunnen de app gebruiken. De app is geschikt voor Android, iPhone, Android tablets, iPad en nu dus ook voor de Apple Watch.