Nuon helpt noodlijdende sportclubs

Sportverenigingen komen steeds vaker in de problemen door de energierekening. Gezamenlijk geven de clubs zo’n 30 miljoen euro te veel uit aan energie. Door energie te besparen, kunnen ze het hoofd boven water houden. Om die maatregelen te kunnen nemen, gaat energieaanbieder Nuon de amateur-sportverenigingen helpen.

Grote kostenpost
Voor de 25.000 sportverenigingen in Nederland is energie één van de grootste kostenposten. Onnodig, volgens Nuon. Het bedrijf zegt dat de energierekening met duizenden euro’s om laag zou kunnen, als de sportverenigingen eenvoudige maatregelen treffen. Volgens het energiebedrijf valt er jaarlijks zo’n 20 tot 30 miljoen euro te besparen.

Maar om die maatregelen te treffen, moeten clubs investeren. Daar hebben sportclubs vaak geen geld voor. Daarom begint de energiemaatschappij de ‘Nuon Club Competitie.’

Strijd
In de Nuon Club Competitie gaan sportclubs de strijd met elkaar aan om de energierekening terug te winnen. Het geld dat anders opgaat aan energie, krijgen de clubs dan om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Wie een creatief idee heeft om energie te besparen, kan deze insturen naar Nuon. Een jury kijkt dan naar de beste ideeën.

De winnaar van de actie wordt in december door het publiek gekozen. De negen verenigingen met de meeste stemmen winnen een bedrag ter hoogte van hun energierekening van het afgelopen jaar. Bij de winnaars komt ook een energieadviseur op bezoek.

Iedereen mag meedoen
Volgens Nuon mogen alle sportclubs in Nederland meedoen. Dat houdt in dat de clubs niet per se klant van Nuon hoeven te zijn en ze hoeven ook niet per se over te stappen naar de energieaanbieder. In de jury van de Nuon Club Competitie zitten onder anderen voormalig hockey-international Kim Lammers en sportjournalist Toine van Peperstraten.