Nuon biedt huurcontracten zonnepanelen aan

Wie zonnepanelen op het dak wil, maar niet de investering wil doen om ze aan te schaffen, kan binnenkort zonnepanelen huren. De Utrechtse start-up Solease gaat samen met energiebedrijf Nuon de zonnepanelen verhuren.

Huurcontract

Solease verzorgt voor de huishoudens die zonnepanelen willen huren de aanschaf, de verzekering en het onderhoud van de panelen. Nuon levert het flexibele huurcontract. Elke maand kunnen huishoudens besluiten of ze de zonnepanelen willen houden, of willen opzeggen. Het is ook mogelijk de zonnepanelen alsnog zelf in eigendom te nemen.

Huishoudens betalen voor zonne-energie ongeveer 50 euro per maand. De opbrengst is bij een installatie ongeveer 60 euro per maand. Per saldo blijft er dus ongeveer een tientje over.

Risicovrij
Volgens Solease en Nuon is de deal met het huurcontract ‘risicovrij’ en zal het de drempel voor veel gezinnen wegnemen. Woningeigenaren hoeven immers geen grote investering te doen om zelf zonnestroom te kunnen opwekken.

Het werkt vrij eenvoudig: het huishouden leaset de zonnepanelen van Solease en betaalt daar maandelijks een vergoeding voor. Nuon zorgt voor het huurcontract. Nuon-klanten in Limburg, Overijssel en de stad Utrecht kunnen nu al gebruikmaken van het aanbod.

Alsnog zelfpanelen kopen
Volgens Nuon is de constructie vooral ideaal om kennis te maken met het zelf opwekken van zonnestroom. De energieaanbieder schrijft dat huren een overzichtelijke en aantrekkelijke optie is. Wie de panelen alsnog zelf wil kopen, zal uiteindelijk iets meer verdienen.

Bij de aanschaf van zonnepanelen komt ook het onderhoud kijken, om de volledige levensduur te behouden. Daardoor blijft er per saldo niet veel over, maar valt nog wel iets meer te verdienen dan bij een huurcontract.

Samenwerking
Als Nuon-klanten in Limburg, Overijssel en Utrecht massaal gebruikmaken van het huurcontract, gaat Nuon de huurcontracten ook in andere delen van Nederland aanbieden.