Essent lanceert slimme meter-app

Essent komt met een app voor de slimme meter. Met die applicatie kunnen klanten van het energiebedrijf direct inzicht krijgen in hun energieverbruik- en kosten. De app is te gebruiken op een smartphone of tablet. Klanten kunnen direct zien wat zij op het moment verbruiken.  De applicatie is nog niet voor iedereen beschikbaar

Nog niet voor iedereen.
De aanbieder van energie doet op dit moment nog testen met de app. Consumenten in Assen, Groningen, Den  Bosch, Waspik, Waalwijk, Asten en Sittard kunnen al gebruikmaken van de app en meedoen aan de pilot. De app is te downloaden op een iPhone of Android-toestel. Klanten kunnen de meterstanden ook delen met de app.

Wie inlogt op de app, krijgt direct het energieverbruik van dat moment te zien. Tot eind december 2014 loopt de pilot nog. Daarna zal het waarschijnlijk toegankelijk zijn voor alle Essent-klanten. Ook via ‘Mijn-Essent’ kunnen klanten van de energiemaatschappij inzicht krijgen in het energieverbruik. Daarnaast geeft de website ook advies.

Besparen
De app moet er voor zorgen dat Essent-klanten gaan besparen aan de hand van de slimme meter, zegt directeur Innovatie Marcelle Mettes: “De slimme meter wordt nog slimmer als deze consumenten helpt energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met aanvullende producten en diensten die Essent ontwikkelt.”

Er komt ook een einde over de onduidelijkheid van kubieke meters en kilowatturen stroom. Die zijn voor consumenten vaak nietszeggend. “We vertalen het energieverbruik nu ook naar euro’s. Daarmee geven we betekenis aan kilowatturen stroom en kubieke meters gas”, zegt Mettes. “Zo geven we consumenten meer inzicht in verbruik en met energiebesparingstips maken we energie besparen makkelijker.”

Slimme meters
Om de maand ontvangt de Essent-klant een verbruiksoverzicht op bsis van de meterstanden. De netbeheerder kan de meterstanden op afstand uitlezen. Over zes jaar moet 80 procent van de Nederlandse huishoudens een slimme meter in huis hebben. Volgend jaar beginnen netbeheerders met het vervangen van analoge meters door slimme meters. Daarover krijgen huishoudens nog bericht.