Energieprijzen DELTA omlaag

Energiebedrijf DELTA verlaagt vanaf 1 januari 2015 de energieprijzen. Klanten die een energiecontract hebben met variabele leveringsprijzen besparen komend jaar ongeveer 41 euro op jaarbasis. Het is voor de vijfde keer op rij dat de aanbieder de prijzen voor elektriciteit en gas laat kelderen. Daarmee is DELTA de eerste aanbieder die haar nieuwe energietarieven bekendmaakt.

Vaste prijs lager
Vanaf 1 januari verlaagt DELTA ook de prijzen voor klanten die gebruikmaken van een contract met vaste prijzen. De vaste leveringsprijzen zijn volgend jaar zowel voor gas als elektriciteit lager dan de variabele leveringsprijzen.

Klanten die kiezen voor een leveringsovereenkomst met een vaste leveringsprijs voor drie jaar, betalen op jaarbasis 31 euro minder dan bij een variabele leveringsprijs. Daarbij gaat de energieaanbieder uit van een standaardsituatie van een gemiddeld jaarverbruik van 35.000 kilowattuur elektriciteit en 1800 kubieke meter gas.

Variabel
Wie een variabel contract heeft, krijgt waarschijnlijk ieder half jaar te maken met een aanpassing van de tarieven. Vanaf 1 januari 2015 profiteren ze van een jaarlijkse besparing van zo’n 41 euro. Ook bij dat voorbeeld gaat de energieaanbieder uit van een standaardsituatie.

Klanten met een aflopend energiecontract krijgen binnenkort een nieuw aanbod van het energiebedrijf. Naar eigen zeggen zullen klanten in veel gevallen goedkoper uit zijn, afhankelijk van het huidige contract en het energieverbruik.

Slimme meter
DELTA biedt niet alleen elektriciteit en gas aan, maar ook andere producten en diensten die ervoor moeten zorgen dat klanten minder energie verbruiken. Eén daarvan is de slimme thermostaat, die het energiebedrijf de DELTA Comfort Wijzer noemt. Dat is een zogenaamd ‘energiemanagementsysteem’ van de aanbieder, voor thuis.

Energiemanagementsystemen worden ook wel een slimme meters genomen. De aanbieder kan de meterstanden dan op afstand uitlezen. Wie kiest voor een 1- of 3-jarig energiecontract, kunnen zo’n slimme meter gratis geïnstalleerd krijgen.