Ekwadraat verlengt contract met Greenchoice

Ekwadraat blijft tot tenminste 2018 haar groene energie aanbieden aan Greenchoice. Het Duurzame Energiecluster van Ekwadraat is één van de grootste groene energieproductieclusters van Nederland.

45.000 huishoudens
Het cluster produceert voor bijna 45.000 huishoudens per jaar aan groene stroom. Die stroom komt voort uit biovergisting en biomassa. Volgens Ekwadraat krijgen producenten van duurzame energie ‘weer de beste voorwaarden en opbrengsten voor hun groene stroom.’ Greenchoice maakt een koppeling tussen de prijs die de consument betaalt voor groene energie, en de vergoeding die het energiebedrijf aan producenten uitkeert.

Bas Waldekker van Greenchoice is blij met de verlenging van het contract: “We houden op deze manier de zekerheden voor iedereen hoog en we zorgen ervoor dat groene stroom produceren aantrekkelijk blijft.” Volgens de energieaanbieder verdienen de producenten meer bij het energiebedrijf dan op de energiemarkt zelf.

Zelf ook op groen gas
Medewerkers van Ekwadraat ontvangen zelf ook groen gas van het bedrijf, zegt Waldekker: “Leuk om te weten is dat onlangs een groot aantal Ekwadraat-medewerkers spontaan als collectief overstapte op groen gas. Veel biovergisters denken daar ook over na. Ze zijn er mee bezig. Dat stimuleren we ook graag, want hoe meer echt groene energie in Nederland, hoe beter.”

Het energiecluster levert inmiddels al meer dan vijf jaar groene stroom aan Greenchoice: “De flexibiliteit in de samenwerking bevalt hen uitstekent. En het energiecluster kan zich ook goed vinden in de visie van Greenchoice. Vooral omdat ze zich richten op een lokale aanpak. Zo kunnen we zoveel mogelijk groene stroom uit Nederland halen.”