Budget Energie grote winnaar energieveiling

Energieleverancier Budget Energie heeft de tiende energieveiling van de Consumentenbond gewonnen. Niet alleen, maar samen met nieuwe aanbieder van stroom Vandebron. De energiebedrijven kwamen met het scherpste bod.

182 euro besparen

De nieuwe aanbieder Vandebron kwam met het scherpste bod voor een eenjarig energiecontract. Volgens de Consumentenbond bespaart een gemiddeld huishouden zo’n 182 euro bij een jaarcontract met vaste tarieven voor gas en stroom. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3500 kilowattuur stroom en 1850 kubieke meter gas.

Aanbieder Budget Energie bood de hoogste korting voor een driejarig contract. Het energiebedrijf bood met 203 euro per jaar de hoogste korting voor een driejarig contract het voordeligste driejarig contract met vaste tarieven. Het bod kwam vlak voor de sluiting van de energieveiling.

Vorig jaar
Vorig jaar won BudgetEnergie de energieveiling van de bond ook al. De aanbieder bood toen een 1-jarig contract aan met 372 euro per jaar korting. Bij een 3-jarig energiecontract bespaarde de BudgetEnergie-klant toen nog 229 euro. Dit jaar is dat dus 26 euro lager.

Afstemmen op persoonlijk verbruik
Nog tot 3 juli 2014 kunnen leden en niet-leden van de Consumentenbond zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor het Energiecollectief. Daarna krijgen ze een driejarig aanbod, die zou moeten aansluiten op het persoonlijk verbruik. Tot en met 31 juli 2014 kunnen ingeschrevenen zich laten horen. He is dan tijd om te beslissen of ze op het aanbod ingaan.

Overstappen
Of het Energiecollectief daadwerkelijk het goedkoopst is, valt te vergelijken. Dat is ook wat de bond zelf adviseert. Door prijzen en contracten te vergelijken kunnen consumenten volgens de Consumentenbond een groot voordeel behalen. Energieleveranciers bieden op energievergelijkingssites hoge kortingen aan nieuwe klanten.

Ruim 70% van de Nederlanders zit nog altijd op een contract voor onbepaalde tijd met een variabele prijs. Daardoor betalen zij gemiddeld ruim 350 euro meer per jaar dan huishoudens die wel regelmatig vergelijken en overstappen.