Overstappen van energieleverancier

Error message

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/huurwoni/public_html/klimaatgids.nl/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/huurwoni/public_html/klimaatgids.nl/includes/common.inc).

Overstappen en de Nederlandse energiemarkt

Energieleveranciers doen er veel aan om nieuwe klanten aan te trekken. Ze bieden vaak scherpe aanbiedingen met goedkopere tarieven en betere voorwaarden, waardoor het voordelig kan zijn om regelmatig van energieleverancier te veranderen

Maar er zijn meer redenen waarom mensen overstappen naar een andere energieleverancier. Zo kiezen steeds meer mensen bijvoorbeeld voor een energieleverancier die zich ook inzet voor duurzamere energievoorzieningen.

Het is vrij makkelijk om over te stappen van energieleverancier. De nieuwe energieleverancier zorgt er bijvoorbeeld voor dat je huidige energiecontract, indien mogelijk, wordt opgezegd.

Overstappen naar een duurzamere energieleverancier

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de schade die we het milieu aandoen met onze westerse levensstijl. Ook beseffen we steeds meer dat we in de toekomst afhankelijk zullen zijn van alternatieve vormen van energieopwekking om in onze energiebehoefte te kunnen voorzien.

Hierdoor wordt groene stroom steeds populairder. De mate waarin energieleveranciers energie afnemen van duurzame energiebronnen verschilt per leverancier.

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier

Elk jaar ontvang je van jouw energieleverancier de energierekening. Hoewel iedere leverancier zelf mag bepalen hoe de rekening er precies uitziet, is meestal de volgende informatie op de rekening aanwezig:

  • Jouw energieverbruik van dat jaar
  • Vaste leveringskosten
  • Energietransport of netwerkkosten
  • Belastingen en heffingen
  • Overige kosten

Aan de hand van deze informatie kun je erachter komen of er een andere energieleverancier is die voordeliger is voor jou. 

Kiezen voor een energieleverancier om andere redenen

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom iemand kan willen overstappen naar een andere energieleverancier. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet tevreden bent over de (klanten)service van je huidige leverancier, of misschien sta je niet achter de bedrijfsvoering.

Het aanbod van energieleveranciers in Nederland

Om je te helpen bij het vergelijken van de energieleveranciers in Nederland hebben we van alle leveranciers informatie verzameld over de contactinformatie, openingstijden en het postadres van van de klantenservice. Ook hebben we per leverancier de informatie die ze hun website aanbieden over hun missies en visies samengevat.